Telefoonschades door jongerenvakantie

Je herkent het vast wel. Tijdens je vakantie ben je flink wezen stappen met je vrienden. Half dronken kom je ’s nachts thuis. ’s Ochtend word je wakker (met een kater) ben je jouw mobiel kwijt! Of je ligt lekker op het strand, vergeet dat je jouw telefoon op zak hebt en neemt een frisse duik. Telefoon kapot! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Toch lijkt dat hoekje iets groter bij jongerenvakanties.

Meer schade door vakantie.

Dat het er wild aan toe kan gaan op jongerenvakanties weten we allemaal. Tv-programma’s zoals ‘Zon, Zuipen, Ziekenhuis’ en ‘Oh, oh, Cherso’ plukken daar natuurlijk de (wrange) vruchten van. Misschien is het dan ook niet heel verwonderlijk dat na op vakantie te zijn geweest jongeren vaker schade aan hun smartphone hebben. Smartrepair meldt zelfs een stijging van 15% meer schade.
De schade die deze reparateur van smart devices het meest voorbij zag komen, is waterschade. Een biertje dat in een zatte bui omgaat of een ondoordachte duik in het zwembad en je mobiel werkt niet meer. De Nokia 3310 overleefde dit misschien, maar de nieuwe smartphones (tenzij ze waterproof zijn) doen dat zeker niet!

Wat te doen bij waterschade?

  1. Het belangrijkste is dat je jouw smartphone zo snel mogelijk uit het water haalt. Hoe langer deze namelijk in het water ligt, hoe groter de kans op schade is. Water kan makkelijk jouw smartphone binnendringen en dus veel schade vooroorzaken.
  2. Zet je smartphone uit! En laat hem uit! Wanneer jouw smartphone aanstaat, kan er korsluiting ontstaan, waardoor het moederbord beschadigd kan raken. Dit is onomkeerbaar! Korsluiting betekent dus vrijwel zeker het einde van jouw smartphone. Laat je smartphone dus uit!
  3. Droog je smartphone goed af. Als het mogelijk is, haal dan de achterkant van het toestel af. Vervolgens leg je jouw smartphone in een bak met ongekookte rijst. Dit onttrekt namelijk het vocht. Plak wel alle openingen af om te voorkomen dat er rijst in komt. Deze maatregel droogt alleen het oppervlakte van de smartphone (dat wat je kunt zien). De elektronica is natuurlijk ook nat geworden en dit kan alleen verholpen worden door een specialist. Dat brengt ons dan ook de laatste stap.
  4. Laat een specialist jouw smartphone nakijken. Intern wordt de smartphone chemisch gereinigd en gedroogd. Zo weet u zeker dat u weer ongestoord uw smartphone kunt gebruiken zonder dat er kortsluiting ontstaat!

Met deze 6 tips overleeft jouw smartphone de vakantie wel:

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Met deze tips overleeft jouw smartphone de vakantie wel:

  1. Zorg ervoor dat je smartphone verzekerd is. Mocht er toch iets gebeuren, dan krijg je dit tenminste vergoed door de verzekering.
  2. Schakel find my phone in. Mocht je jouw smartphone per ongeluk kwijtraken, dan heb je hem zo weer terug gevonden.
  3. Maak een back-up. Gaat het mis tijdens je vakantie en raak je jouw smartphone kwijt? Dan heb je tenminste alle belangrijke gegevens nog.
  4. Maak je smartphone waterproof! Je hoeft niet een complete nieuwe smartphone aan te schaffen om deze waterbestendig te maken. Je kunt ook voor een waterdicht hoesje kiezen.
  5. Hitte is niet goed voor je smartphone. Het kan ervoor zorgen dat de batterij overbelast raakt. Zorg ervoor dat je jouw smartphone koel houdt.
  6. Bescherm je smartphone. Een hoesje en een screen protector zijn geen overbodige luxe!

Komen bovenstaande tips voor jou te laat? En is jouw smartphone niet meer levensvatbaar?

Super vervelend natuurlijk! Je wilt natuurlijk wel gewoon kunnen appen met je vrienden en een nieuwe smartphone is duur. Wil jij jouw stufi liever besteden aan iets leuks besteden? Een meter bier bijvoorbeeld? Dan biedt SWOOP uitkomst: refurbished smartphones. Alle voordelen van een nieuwe smartphone, alleen dan voor een lagere prijs!