Jongerenvakantie Griekenland

Jongerenvakantie Griekenland

Griekenland is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Europeanen. Dit vooral vanwege haar heerlijke klimaat en prachtige natuur. De blauwe zee is in de zomer heerlijk warm om in te zwemmen, en de zandstranden zijn prachtig. Griekenland is ook erg populair vanwege de rijke geschiedenis die het land kent, en ook vandaag de dag vind je nog veel ruïnes uit het oude Griekenland terug.

Vooral op één van de vele kleine eilandjes die Griekenland telt, merk je hoe hartelijke en vriendelijk de mensen zijn. In de steden kun je genieten van het uitgaansleven.

De Griekse keuken is ook zeker het bezoekje waard met gerechten als giros en tzatziki.

Klimaat Griekenland

In Griekenland schijnt de zon 300 dagen per jaar. De warmste maanden zijn juli en augustus, wanneer het tussen de 24 °C en 35 °C wordt. In mei is het iets koeler; dan ligt de gemiddelde temperatuur rond de 21 °C. In september tot en met februari is het koud en valt er regen. In de zomer zijn er alleen een paar korte, heftige regenbuitjes.

Advertenties van onze partners

Bezienswaardigheden Griekenland

De Akropolis van Athene ligt op een tafelberg in Athene en is vanaf kilometers ver te zien. Het is één van de bestbewaarde ruïnes uit het oude Griekenland en de meest bekende in Griekenland.

In de archeologische plaats Delphi vind je vele ruïnes uit het oude Griekenland. De grootste tempel van het oude Griekenland, is de Olympion Dhios Tempel, die gewijd was aan Zeus, de oppergod.

Dodoni ligt in het Pindosgebergte. Ten tijde van het oude Griekenland was Dodoni het orakel waar priesters de toekomst voorspelden.

Activiteiten Griekenland

In Athene kun je met een kabelbaan - of te voet - de Likavitós heuvel opgaan. Het voetpad gaat door de naaldbossen. Eenmaal boven heb je prachtig uitzicht over de stad, en er is een kapel en een openluchttheater.

Aan de kust van Griekenland kun je verschillende watersporten beoefenen, zoals: surfen, waterskiën, parasailing en zeilen.

Als je wilt genieten van de natuur van Griekenland, kun je te voet de bergen in trekken.

Eten en drinken Griekenland

In de Griekse keuken vind je vooral veel vis. Inktvis is bijvoorbeeld zeer populair. Ander typische Griekse gerechten zijn de Tarama Salata en de Tzatziki Salata, die allebei worden gebruikt om brood in te dopen. En Giros, dat bestaat uit geroosterd vlees dat wordt geserveerd met groenten en aardappelen. Een typische Griekse drank is de alcohol houdende anijs-drank Ouzo.

Steden Griekenland

Athene is de hoofdstad van Griekenland. In Athene vind je de meeste ruïnes uit het oude Griekenland terug, maar ‘s nachts heeft de stad een levendig uitgaansleven. Thessalonki is - na de hoofdstad - de belangrijkste stad van Griekenland.

Offerte voor een jongerenvakantie Griekenland? Klik hier