Jongerenvakantie Turkije

Jongerenvakantie Turkije

Turkije heeft een prachtige natuur en fantastische stranden. Het klimaat is er zeer aangenaam en de mensen zijn er vriendelijk. Voor een zonvakantie kun je terecht bij de kust van Turkije, waar je ook kunt snorkelen en duiken. Als je wat meer cultuur wilt zien op je vakantie, kun je het beste naar de stad Istanbul gaan. Istanbul heeft prachtige, sprookjesachtige gebouwen en je vindt er ook de beroemde Grote Bazaar van Istanbul. Vele vakantiegangers kiezen voor een vakantievilla Turkije om lekker te ontspannen tijdens de vakantie. En zelfs voor de wintersport kun je terecht in Turkije, waar je tot in de lente kunt skiën.

Klimaat Turkije

Langs de Zwarte zee kent Turkije een gematigd zeeklimaat. De binnenlanden van Turkije kennen een landklimaat. De meeste neerslag valt in de winter in de vorm van regen. Het verschilt per gebied hoeveel neerslag er valt.

Bezienswaardigheden Turkije

In de stad Istanbul vind je de Grote Bazaar. Hij is helemaal overdekt en telt duizenden winkeltjes. Het Topkapi-paleis ligt ook in de stad. Het Topkapi-paleis was de verblijfplaats van de sultans. Je vindt er onder andere de haremvertrekken. In Marmaris vind je een slot dat is gebouwd door de oude sultan Süleyman. Het slot werd gebouwd in 1522. Antalya heeft een archeologisch museum dat een enorme en fantastische collectie van Grieks-Romeinse stukken heeft.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Turkije

Aan de kust kun je overal vrij snorkelen. Als je wilt duiken met zuurstof flessen, dan moet je je houden aan bepaalde duik locaties. Windsurfen is erg populair bij toeristen in Turkije. De Egeïsche zee is vooral voor beginners zeer geschikt. Ook voor de wintersport kun je terecht in Turkije. Zelfs in de lente kun je er nog skiën, maar dan alleen 's morgens.

Eten en drinken Turkije

Kebab of köfte met een salade, is het meest voorkomende Turkse gerecht. Er zijn natuurlijk veel meer typische Turkse gerechten en vooral in de grote steden kun je terecht voor echte Turkse specialiteiten. Thee is de drank die het meest wordt gedronken in Turkije. De thee wordt in kleine porties geserveerd.

Steden Turkije

Ankara is de Turkse hoofdstad. Het is een prachtige stad, maar de stad Istanbul wordt beschouwd als de mooiste van Turkije. In de stad vind je overal bouwwerken die haar lange geschiedenis laten zien.

Offerte voor een jongerenvakantie Turkije? Klik hier