Jongerenvakantie Kroatië

Jongerenvakantie Kroatië

Kroatië heeft de vorm van een boemerang en heeft naast het vasteland duizend eilanden. Het heeft een mooie natuur, een rijke cultuur en vele tradities. De mensen zijn gastvrij, de prijzen zijn normaal, de steden mooi en de dorpen sfeervol .Het is heuvelachtig met de Dinara als hoogste top van 1849 m. Het kent natuurparken, nationale parken, smakelijk eten en drinken en vele feesten en festivals.

Het landschap is afwisselend. Gras, meren en heuvels in het noorden, dichte bossen bij Lika, vele kilometers kust aan de Adriatische zee, bij Istrië en Dalmatië. Kroatië kent het hoogste aantal schone stranden en helder water van de Middellandse zeelanden.

Klimaat Kroatië

In het westen heeft Kroatië een mediterraan klimaat, droge, warme zomers (gemiddeld 25 graden) en zachte vochtige winters (gemiddeld 5-10 graden). In de bergen is het ’s winters -5 tot 0 graden, in de zomers is het aangenaam fris ( 18 graden). Er valt veel sneeuw in de winter. Het binnenland kent droge, hete zomers (24 graden) en koude, natte winters (0 graden).

Bezienswaardigheden Kroatië

Kroatië heeft vele nationale parken waar beren, wolven, lynxen, adelaars en gieren leven. In Plitvice zijn veel meren en watervallen. Paklenica kent klimvakanties en Sjaverni Velebit heeft een rijke flora en fauna.

Split, Zadar, Dubrovnik en het eiland Krk zijn aantrekkelijk voor toeristen. In alle steden kan men in de zomer getuige zijn van folklorefestivals met zang en dans.

Advertenties van onze partners

Activiteiten Kroatië

Men kan er zeilen, vissen, jagen op wild en zelfs wintersporten. Sporten is een nationale aangelegenheid. Noem het en het is er. Vrijwel alle campings en hotels beschikken over vele sportfaciliteiten. Tennis is er zeer geliefd, dus tennisbanen zijn er overal. Ook basketbal is een geliefde bezigheid.

Eten en drinken Kroatië

Het eten is zeer gevarieerd. Men krijgt grote porties vlees en kleine porties groente. Kroatische specialiteiten zijn gerookte ham, salami met paprika, kalkoen met macaroni en visschotels. De basis van de gerechten is Slavisch. Daarnaast zijn er veel invloeden van andere landen.

Steden in Kroatië en Istrië

Istrië is de populairste vakantiebestemming van Kroatië. Het schiereiland heeft 1000 km. kust en een heldere Adriatische zee.Het is ideaal voor vakanties. Het landschap kent schitterende zandstranden, mooie baaien en rotskusten met fraaie inhammen. Istrië heeft middeleeuwse steden: Rovinj is romantisch en schilderachtig (Petit Montmartre). De architectuur is mediterraan met kronkelstraatjes, cafés en restaurants. Oude kerken, historische monumenten, een haven, wijngaarden en olijfvelden.
Porec, een vissersstadje met een oud centrum, veel Venetiaanse huizen en een basiliek. Van zonnebaden tot culturele uitstapjes.
Pula is een universiteitsstad met oude overblijfselen uit de Romeinse tijd. Split, door de Romeinen gesticht, staat met zijn centrum op de Werelderfgoedlijst.

Offerte voor een jongerenvakantie Kroatië? Klik hier