Jongerenvakantie Italië

Jongerenvakantie Italië

Italië is al jarenlang één van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Het is de combinatie van de prachtige natuur, het heerlijke weer, de vriendelijke mensen, het verrukkelijke eten en de rijke cultuur, die het land zo populair maakt bij mensen van over de hele wereld.

Italië is met haar enorme kustlijn en heerlijke klimaat, natuurlijk bij uitstek een land waar je een zonvakantie kan houden. Maar ook de vele bezienswaardigheden van het land maken Italië de moeite waard. Overal in het land, en dan vooral in Rome, kun je de lange geschiedenis van Italië voelen.

Advertenties van onze partners

Klimaat Italië

In Noord-Italië heerst een landklimaat met koude winters en warme zomers. In Toscane zijn de zomers heter. De meeste neerslag valt in de winter en de herfst, en dan vooral in het noordoosten van het land.

Bezienswaardigheden Italië

Rome is de plaats in Italië waar je de meeste bezienswaardigheden vindt. Vaticaanstad en dan vooral de Sint-Pieter zijn het populairst. Het Colosseum is één van de bekendste overblijfselen van het Romeinse rijk. Meestal is het Colosseum toegankelijk voor toeristen. Andere populaire bezienswaardigheden in Rome zijn: het pantheon, het forum en de Trevi-fontein.

Venetië is de stad op het water. De stad is gebouwd op 117 eilandjes, die allemaal door bruggetjes met elkaar verbonden zijn. Hoogtepunt is het San Marco-plein.

Activiteiten Italië

In Venetië kun je een gondola-tocht maken over de vele waterwegen, die de stad telt. Je kunt ook voor andere soorten boten kiezen. In de heuvels van Toscane, de Dolomieten en de Apennijnen zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

Vanwege haar lange kustlijn kun je vele watersporten beoefenen in Italië. Zwemmen, duiken, surfen, zeilen, elke watersport is mogelijk.

Eten en drinken Italië

De Italiaanse keuken bestaat uit verschillende keukens, aangezien elke regio in Italië zijn eigen keuken heeft. Algemene Italiaanse specialiteiten zijn natuurlijk de verschillende soorten pasta's. Ook soep wordt in elke keuken klaargemaakt. Langs de kust en op de eilanden worden veel visgerechten klaargemaakt.

Steden Italië

Rome is de hoofdstad van Italië en de plaats waar je de meeste cultuur zult vinden. De stad zit vol met ruïnes uit het oude Romeinse rijk. Venetië moet je zeker gezien hebben, het is de stad die eruit ziet als een kunstwerk.

Offerte voor een jongerenvakantie Italië? Klik hier